Grafiska Sensationer
Nyheter

Här samlas det senaste gällande gurkoz!com.

2009-05-19

Det var allt för den här gången. Här stänger jag nu version 5 av gurkoz!com för att ge plats åt version 6.

2008-11-03

Sajtens framsida har nu genomgått lite förändringar. Jag har strukturerat om presentationen av mina senaste verk och allt kommer nu i framtiden att dyka upp på Deviantart. Men som vanligt kommer här det senaste och populäraste fortfarande att visas. Det finns otroligt många sajter och tjänster där ute för att hantera sin portfolio av material och det är inte helt självklart vad man ska välja. Jag har nu i alla fall bestämt mig för att köra vidare på Deviantart enbart för att det är obegränsat med utrymme och jag aldrig hittills varit missnöjd med vad som erbjuds. Funderade ett tag på att dela upp mina foton och illustrationer på två olika leverantörer men det blir helt enkelt bara onödigt. Nog om det, nu över till vad som är nytt!

 • Twitter
  Jag är medveten om att jag är lite dålig på att uppdatera min Blog, men jag hittade faktiskt något intressant för ett par dagar sedan. En Blog är ju vanligtvis ett utrymme för att skriva en lite längre text om något man gått och funderat över, det eller helt enkelt en uppdatering av vad man pysslat med den senaste tiden. Alltså en summering av vad som har pågått. Det är ju så klart här det blir svårt för mig då jag inte känner att jag har tid eller ork för just detta. Vad jag då istället sprang på var en sajt som heter Twitter. Själva sajten har säkert funnits ett tag och det finns med största sannolikhet ett flertal andra som erbjuder samma tjänst. I alla fall, grundtaken är att man ska använda twitter för att visa vad man faktiskt gör den tiden då man inte skriver en blog eller arbetar. Det är väldigt kompakt och varje inlägg är bara max 140 tecken. Första tanken är ju att det enbart skulle vara sjukt ointressanta små inlägg som presenteras på detta sätt men jag personligen gillar det. Det passar mig perfekt att istället för att skriva något långt Bloginlägg så kan jag här skriva lite snabbt vad jag pysslar med. För den delen kommer jag inte överge min Blog men möjligheten nu är att ha två olika val över att skriva något långt, eller helt enkelt bara dela med mig av vad jag gör för tillfället.

  På framsidan listas nu mina 5 senaste inlägg och ni kan följa allt till fullo via min Twitter-profil. För övrigt är Twitter en trevlig plats och möjligheten finns faktiskt att hitta lite kändisar att följa i deras vardag. Det är ju smärtsamt uppenbart att allt folk nu för tiden bara hänger på facebook där liknande funktioner finns, men det är enligt mig själv ”för mycket? och då passar Twitter bättre. Ge sajten en chans och passa även på att följa mina uppdateringar om ni själv registrerar er.

 • Spelstatistik
  Jag har nu uppdaterat framsidan med lite ny statistik för de spel jag ibland spelar. Köpte mig en bunt med lite äldre spel, inte de nyaste utan mer eller mindre ett år gamla. Bästa är att priserna nu ligger på runt en hundring styck och att det funkar mer eller mindre perfekt på min nu mera pre-dated computer.  Efter som jag faktiskt inte har så många spel jag faktiskt kan lira online i multiplayer så tänkte jag att nu ska jag göra ett ryck och köpa en hög av dessa. Vanligtvis spelar man ju mest FPS spel på nätet men tänkte nu göra ett seriöst försök att prova ett par RTS online. Ett FPS blev det ju så klart då jag länge velat prova på Quake Wars, och jag kan säga att det är inget jag ångrar. Så klart kollade jag ju lite extra om spelen hade någon slags web statistik som jag sedan kunde föra över hit :) Dessa och ett par andra kan ni nu följa min progress i på denna sajt. Spelen jag köpte var följande?br>

  World in Conflict
  Command & Conquer 3 Tiberium Wars
  Warhammer Mark of Chaos
  Warhammer Mark of Chaos - Battlemarch
  Copany of Heroes
  Company of Heroes ?Opposing Fronts
  Supreme Commander
  Supreme Commander ?Forged Alliance
  Quake Wars Enemy Territory

 

Då var det avklarat. Nu ska jag istället fokusera på att faktiskt skapa lite mer den närmsta tiden. Nya kreationer och annat kul kommer som vanligt upp på min Deviantart profil så missa inte att ta en kik där. Om jag sedan kan bli bättre på att Blogga eller använda Twitter återstår att se.

Untill next gång, Take care!

2008-04-05

Ahhh så var jag då klar med mitt lilla projekt. Ett projekt som så vanligt hela tiden växte till något större. Grundtanken var att bara göra en liten lista för att framhäva mina senaste foton men det insåg jag ganska snart inte skulle räcka. Började istället att snickra på en större sida som skulle innefatta mer och mer. Det hela slutade med att jag var inne och rotade överallt och gjorde om det mesta. De flesta avdelningar har fått sig ett mindre ansiktslyft och många av grundfunktionerna har nu skrivits om.

Så, vad har vi nu här som faktiskt är nytt för sajten?

 • Startsida
  En helt ny startsida har nu tagits i bruk. Tidigare använde jag bara nyhetsavdelningen som första sida och det funkade rätt ok. Men detta vi har här är verkligen vad jag har önskat mig hela tiden. En startsida som snabbt och enkelt presenterar allt nytt som händer i mitt liv. I vänsterdelen så visas de senaste inlägg och högerdelen är mer avsedd att presentera material. Jag hade en period där jag kodade ett flertal mindre applikationer som hämtar innehåll från andra sajter och resultatet av det har jag sammanställt här. Jag har så klart ytterligare ett par på gång så mer kul saker kommer nog dyka upp här i framtiden. Tanken är i alla fall att besökaren snabbt ska få en överblick över vad jag pysslat med den senaste tiden.
 • Blog
  Själva nyhetsavdelningen här har ju mer eller mindre tidigare varit en slags blog. Det tråkiga med det var bara att allt som skrevs där enbart var relaterat till sajten mer eller mindre. Anledningen då till att skaffa sig en riktig blog skulle vara att jag här istället kan skriva lite mer löst och enkelt. Det är ju så klart för tidigt att säga om detta verkligen kommer fungera men jag gör i alla fall här ett starkt försök. Värt att notera är att jag egentligen lika väl kunde kodat en egen blog men valde att använda mig av en från blogspot. I ett första skede så låg blogen på blogspot.com men efter lite forskande upptäckte jag att man kunde publicera till en extern webbplats. Började då jobbet med att försöka lyfta in materialet här på min sajt och det hela tycker jag blev ett bra resultat. Mina inlägg presenteras nu här och jag kan samtidigt dra nytta av alla funktioner för publicering hos blogspot.

There you have it. Med dessa ändringar och nyheter så känns det som sajten kan klara sig själv ett tag till. Jag ska nu istället helhjärtat övergå till att göra lerfigurer och teckna mer igen. Hur just detta går ska ni då kunna se precis på denna förnämliga förstasida. Det var allt för mig för denna gången. Ta hand om mer!

Untill next time.

2007-12-23

RaptureSanta

God Jul och Gott nytt år önskar gurkoz!com

2007-12-01

Jag har nu strukturerat om lite här på sajten. Både vänster och höger del har fått sig en ansiktslyftning och lite nytt innehåll. Då mina uppdateringar här på nyhetssidan är sporadiska, så blir detta ett relativt långt utlägg då mycket faktiskt har hänt. Vi kör igång direkt?/p>

 • Lergubbar
  Vid sidan av allt man dagligen pysslar med på datorer så har jag försökt att komma igång med skulptering i lera. Det har varit lite staplande steg i början och mycket faktaletande men nu har jag faktiskt kommit en bit. Först måste man ju leta fram rätt material och vilka verktyg att använda. Sedan spenderade jag en hel del tid på att bygga en bra amaratur skellett och grund att bygga på.
  Jag har valt människokroppen som utgångspunkt för att sedan så klart avancera till mer demoner och annat evil. Passar perfekt då jag har även har detta som pågående projekt i mitt ritande. På detta sätt får jag både 2D och 3D uppfattningen av det hela. Människokroppen är ju så sjukt otroligt detaljerad och komplex så man får ta det i små steg. Efter många tester och fixande så fick jag äntligen klart en modell som jag var relativt nöjd med och kunde gå över till nästa steg i processen. Bränning.
  Som tur var så hittade jag en lera som faktiskt går att härda i en vanlig ugn och resultatet blir helt perfekt. Använder man konventionell lera måste den brännas i ugn vid runt 1000 grader och det är ju inte direkt något man har i garaget. (än).
  Känns som jag kommit igång riktigt bra i alla fall och jag kommer fortsätta med detta för att se vart det leder mig. Besök gärna min deviantart sida för att se fler bilder på lergubbar o annat spännande som kommer dyka upp i framtiden.
 • Star Wars Modeller
  Geek som man är så har man ju länge tittat på olika modeller och byggsatser baserade på Star Wars. Jag byggde mycket modeller när jag var mindre men det var ju så klart bara tråkiga bilar eller flygplan, vid den tiden kunde jag inte ens drömma om att det fanns Star Wars modeller. (Jag var också upptagen med att se filmerna om och om igen.) Så klart producerades det massvis med ubercoola modeller vid den tiden och de är idag lite svårare att få tag i. Det är i dagsläget lättare att få tag i modeller från de 3 nya filmerna men det vet vi ju alla att de är långt ifrån lika coola. Anyhoe, sprang på revells senaste Star Wars modeller och hör och häpna, de innefattar faktiskt ett par från de äldre filmerna. Utan tanke kastade jag mig över och köpte ett par på direkten. Blev en "X-Wing", "Tie-Fighter Advanced" och en "Millenium Falcon? Dessa var alla i klassen "Easy-Kit" och riktar sig mer till nybörjare men var faktiskt överraskande detaljerade. Inom en snar framtid så är tanken att jag även ska lägga beslag på lite "riktiga" modeller och se hur det går. Ta en titt in på min deviantart sida för att se fler modeller och liknande jag byggt.
 • deviantART
  Jag har på senare tid äntligen fått lite struktur på mitt galleri och "jobbat ikapp" med tidigare äldre bilder och fotografier. Flyttade om lite saker och skapade kategorier med de nya funktionerna i gallery v2 som nyligen släpptes. Har också lagt in en hel del nya fotografier och bilder på allt jag pysslat med. deviantArt är ett spännande community att vara med i och det ska bli otroligt kul att i framtiden utveckla det vidare. Håller nu på att utforska möjligheten att lägga upp material för försäljning i tryckt form. Det kanske inte blir några "big bucks" men det är en kul möjlighet att "få ut" sina alster världen över, inte bara i digital form utan då också i tryck. Jag har också infört lite thumbnails här på höger sida av sajten. Här visas nu mina senaste och populäraste verk från mitt galleri, en smidig liten funktion som erbjuds av deviantart själva.
 • xhtml
  Jag har nu också gått igenom hela sajten och konverterat om både layout och systemet i grunden till just xhtml. Känns så klart lite mer seriöst och rätt. Körde då med 1.0 Transitional och inte Strict som är lite i överkant, men man får ju börja någonstans. Sidan bör nu valideras rätt via w3c och jag ska försöka hålla mig till det även i framtiden.
 • Spelstatistik
  I vänster list finns ju en avdelning som heter "Spelstatistik ". Här kommer jag samla all den information och statistik jag kan över de spel jag spelar. Tyvärr finns det ju inte alltid statistik tillgänglig för alla spel, men de undantag som finns kommer att hamna här. Jag måste passa på att förklara lite om hur jag byggde upp dessa funktioner då de inte finns att få tag i någon annan stans. Statistiken för dessa spel presenteras på olika webbsajter som spelets skapare har byggt. Dom har ju en direktkoppling till spelets databaser så för dom är ju jobbet enkelt. För mig som utomstående är det dock inte lika enkelt men efter lite fundering så hittade jag en rätt ok lösning. Med hjälp av asp hämtas nu en html sida från tillverkarens hemsida och bearbetas sedan för att hitta och läsa ut statistiken jag letar efter. Efter det så kan jag presentera informationen helt på mitt eget sätt. Då detta är en ganska krävande process så görs den bara en gång per besökare för att hålla uppe prestandan. Stänger man sin webbläsare och öppnar en ny så kommer statistiken på nytt läsas in. Mitt grundläggande koncept var ju att ha en totalt live statistik men detta tycker jag är en fullt fungerande kompromiss. På detta sätt kan jag då presentera den information på min egen hemsida här utan att behöva hoppa runt på flera webbsajter. Då jag faktiskt inte sett någon liknande lösning kommer jag att utvärdera om detta är värt att utveckla vidare. Time will tell.
  • Everquest 2
   Här samlar jag de olika karaktärerna jag spelar med på onlinespelet Everquest 2. I just Everquest 2 finns det högvis med statistik att tillgå men jag fick välja ut det primära och mest intressanta för att visa här.
  • Team fortress 2
   Detta underbara spel ingår i valves Orangebox och är en remake av en otroligt underhållande mod till quake back in the day. Jag har här plockat ut klassen jag spelat mest med en bild, och sedan lite statistik för poäng och spelad tid.
  • Steam
   För att kunna spela de spel som Valve producerar använder man sig av deras klient kallad Steam. Underbart smidigt program där alla spel samlas och från detta kan då senare statistik genereras. Så här kan ni se vilka Steambaserade spel jag spelar plus diverse utökad statistik för enskilt spel.

Det var väll lite av det jag pysslat med den senaste tiden. Ut över detta så kör ju livet på som vanligt med jobb och allt vad det innefattar. Försöker spendera så mycket tid som möjligt med flickvännen och på samma gång klämma in lite skapande. Ser ett par filmer som går obemärkt förbi och spelar diverse spel. Tecknar lite sporadiskt men inget direkt konkret jag kan visa nu.

Det var allt från mig för denna gången. Jag ska avsluta med att önska er alla en riktigt god jul and a happy nytt år!

Untill next time, ta hand om er!

2007-03-01

Jag har precis slutfört en omfattande uppgradering och omstrukturering av mina sajter. Funktioner har skrivits om och saker optimerats vilket har snabbat upp sajten avsevärt. Har nu också gått ifrån det tidigare upplägget med alla sajter ihopakopplade med varandra. Trodde först att jag skulle vinna mer på detta upplägg men det visade sig att skapa problem på olika nivåer. Nu är istället varje sajt fristående och har full möjlighet att växa till något eget.

Så vad kommer du som besökare uppleva av dessa ändringar?

 • Bildarkiv flyttat

  Beslutade mig äntligen för att flytta mitt bildarkiv till en extern sajt. Har tidigare lagt mycket energi på att utveckla ett eget bildarkiv precis som jag vill ha det. Det har fungerat bra men stor del av tiden som jag skulle använda till att fylla arkivet med material gick istället åt att programera. Att nu istället överlåta utveckligen till någon annan ger mig mer möjlighet att då göra det jag gillar bäst - att teckna.

  Sajten jag valt heter DeviantART och är ett art community som har frodats i många år. Jag funderade länge på att bli medlem och jag är nu glad att jag äntligen tog steget. Fördelar med att flytta just hit är den otroliga exponeringen som deviantART har (runt 3.5 miljoner registrerade users), och sedan faktumet att man som subscriber har obegränsat med utrymme. Så med denna flytt så sparar jag inte bara plats på min domän utan får också fler besökare, saker som jag bara inte kan säga nej till.

  Det nya bildarkivet ligger som sagt nu hos deviantArt och hittas på följande eminenta adress - gurkoz.deviantart.com.

 • Ny guestbook

  Med nya fräsha funktioner i grunden så passade jag även på att bygga om min guestbook. Funktionellt så är det samma som tidigare men nu också med en ny design. Den förra guestbooken fungerade bra fram tills den dag då en evil spam-bot hittade till min sajt. Eftersom jag inte hade något krav på inloggning eller annat så började den systematiskt att fylla ut den med skräp.

  Så i denna nya versionen så har jag då varit tvungen att ta till metoder för att undvika detta i framtiden. Nu krävs att man skriver in en kontrollkod för att säkerhetsställa att du inte är ett spam-monster. Det är en simpel lösning som jag hoppas räcker, annars får jag gå över till att generera koden i en bild men det återstår att se. Har också lagt mycket tid på validering av formuläret för att göra processen för dig som besökare ännu smidigare.

  Passa gärna på att kasta in ett inlägg o säg vad Du tycker! :)

 • Nöjen borttaget

  Den tidigare avdelningen "Nöjen" som innehöll resensioner av olika slag har nu tagits bort. Det var ett litet kul sidoprojekt jag startade men det urartade ganska snabbt. Jag insåg att jag inte hade tid att sitta o skriva ner mina tankar om alla spel och filmer jag kom i kontakt med. Det var inga långa texter men det blev i slutändan ändå för mycket för att det skulle vara kul och enkelt.

  Kanske dyker något liknande upp i framtiden då dygnet faktiskt har 48 timmar.

Så vad är på gång annars? Med denna uppgradering äntligen sjösatt så ska jag en gång för alla, återgå till mitt tecknande. Jag har sporadiskt hållit på en längre tid att göra grundläggande anatomi skisser som inte är direkt upphetsande att titta på men lägger förhoppningsvis grunden för något bättre. Vissa dyker upp under "Scraps" på deviantART för de som är intresserade. Ska i alla fall försöka att spendera mer tid med tecknandet men hur det går, det återstår att se (har precis hoppat på ännu ett mmorpg - farligt).

Har nyligen införskaffat mig ett nytt ritbord som jag länge har varit ute efter. Min gamla Wacom Ultrapad A4Oversized har blivit utbytt mot en splitter ny Wacom Intuos3 A4. Utan att skriva långa utläggningar om hur otroligt bra den är så ska jag nöja mig med att säga att den är oumbärlig. Dyr, men oumbärlig.

intuos3

För övrigt så har jag lite annat kul pågång då jag faktiskt kommit igång o skapa lite. Så titta gärna tillbaka i framtiden för att få mer information om detta och annat jag pysslar med.

2006-05-03

Efter närmare ett år av planering och utveckling så är nu nya FZ lanserad för den stora massan. Det har varit mycket slit och uppoffringar men nu kan vi äntligen pusta ut lite och luta oss tillbaka.

Hösten 2003 ansökte jag och blev till min stora glädje godtagen som FZ Grafiker. Jag hade då inte kunna drömma om att jag ett par år senare skulle sitta här och lägga en ny design för hela sajten. Eftersom just dator och tv-spel ligger mig varmt om hjärtat (Nördvarning) så har detta varit ett exceptionellt intressant projekt. Det har varit både krävande och utmanande men det är absolut inget jag ångrar.

Vi har alla jobbat hårt en längre tid i hopp om att göra den bästa svenska spelsajten,.. Ännu bättre.

Så det är mig ett stort nöje att få presentera, nya FZ!

Besök FZ på www.fz.se.

 

2005-12-09
Santa

Teckning har alltid varit det som legat mig närmast hjärtat. De senaste åren har jag dock kommit in på lite sidospår som tagit mig till andra tekniker och intressen. Det har varit en spännande resa och jag har lärt mig otroligt mycket men jag känner att jag mer eller mindre måste hitta tillbaka till mig själv. Det finns så mycket intressant här i livet, men någonstans måste man sätta ner foten och verkligen gräva ner sig. Så jag har nu bestämt mig för att ta upp mitt tecknande på allvar igen och jag har redan börjat!

Denna gången så börjar jag mer eller mindre om från grunden. Läser en hel del om anatomi och studerar människokroppen från alla hörn. Tar hjälp av mycket referensmaterial och läser allt jag kommer över från Andrew Loomis som numera är min gud. Det hela består av träning, träning och mer träning. Vissa dagar är det mer givande än andra men jag vet själv att det faktiskt ger otroliga resultat.

I grund och botten så kommer jag att producera högvis med sketcher och teckningar som kanske inte är så intressanta för dig som besökare. Det kommer inte vara några "Färdiga" verk utan mer saker jag spottar ur mig i lärandeprocessen. Dock vill jag ändå dela med mig av vad jag upplever så att de som faktiskt är intresserade får lite extra inspiration.

Många portfolios man tittar i består endast av det "bästa av det bästa". Vilket på ett sätt man kan förstå, men det vore ibland kul att se lite mer hur konstnären gått till väga och utvecklats. På så sätt kanske man kan inspireras och faktiskt känna att talangerna växer fram också för den bästa konstnär. Till viss del stämmer detta för min egen portfolio där jag faktiskt har försökt att dela med mig av det mesta. Jag kommer också i framtiden att sammanställa mycket utav det jag lärt mig här i någon form av serie så också ni kan se hur jag gått tillväga.

Nöje
Jag borde egentligen också lägga lite mer tid på att uppdatera nöjesavdelningen där jag listar filmer, spel och musik. Har högvis jag vill lyfta fram där och rekommendera. Men det får helt enkelt vänta ett slag. Det hela är ändå ett så pass stort projekt och kommer att ta lång tid att slutföra. Det man kan hitta där i dagsläget är då bara en inblick vad som komma skall. Ska i alla fall försöka hålla sidorna för recensioner uppdaterade.

Portfolio
Har nu strukturerat om lite i min portfolio för att få bättre upplägg inför framtiden. Tidigare försökte jag mig på någon slags indelning baserat på teknik och metod. Nu ska jag istället använda enskilda kategorier indelade efter tidsperiod och projekt. Tanken är ju att det i slutändan ändå skall bli bättre och lättare för er att hitta något intressant. Fyller också ut med nya avdelningar som ger er en liten inblick i vad jag kommer att arbeta med framöver ;o)

Den närmaste tiden kommer jag som jag nämnde tidigare att fokusera på grundtekniker och inlärning. Bitvis av denna process kan ni ta del av i kategorin Koncept som senare förhoppningsvis skall växa till något mer seriöst. Jag kommer dock inte lägga upp allt material utan fragment där ni ständigt kan följa mina framsteg.


Detta var allt från mig denna gången, men jag dyker upp igen så snart jag har något nytt och spännande att dela med mig av.

God Jul och Gott nytt år önskar gurkoz!com

2005-10-16

Jag har till och från de senaste veckorna byggt lite smått på olika avdelningar och funktioner. Så nu kommer allt här i en enda stor uppdatering som berör nästan alla delar av webbplatsen.

En stor feature som jag lagt ner en del tid på är listningen på vänster sida. Den visar slumpmässigt material från hela sajten för att ge lite bättre överblick. Så passa på att ta en titt där under tiden, kanske dyker något intressant upp ;o)

Har nu också lagt till lite nya avdelningar som än så länge är lite svaga men kommer att växa i framtiden. Dessa är bland annat film och spel avdelningen där jag kommer att både recensera och rekommendera det bästa jag upptäcker inom film och underhållning. Bildarkivet har också det fått lite nya kläder och funktioner. Många av bilderna har fortfarande engelsk text men kommer att uppdatera detta framöver.

För övrigt har nästan allt fått sig en liten finputsning här och var. Känner nu att jag är ganska nöjd med mitt upplägg och ska försöka fokusera en tid på att fylla ut mitt bildarkiv med lite nytt spännande material.

2005-08-09

Hela det tidigare konceptet med "GurkoZ Productions Network" och flera webbplatser skulle i slutändan visa sig bli för mycket jobb. På grund av detta har jag nu stängt ner avdelningarna och kommer inte att fortsätta uppdatera materialet där. Allt finns dock fortfarande kvar i versionsarkivet att beskåda. Nu också tillsammans med alla de tidigare webbplatserna för "GurkoZ Productions".

Framtiden kommer att bestå av fokusering på helt andra saker. Istället för att enbart jobba med uppbyggnad och funktionalitet av webbplatsen, så ska jag inrikta mig på mer enskilda projekt. Bildarkivet kommer också att expandera med nya och spännande teckningar för där har jag mycket att ta igen.

Jag har nu också övergått till enbart svenska för innehållet. Att skriva på engelska är intressant men kräver dock lite extra energi, energi som jag istället planerar att använda på ett mycket bättre sätt.

Gurkoz!com kommer i fortsättningen då enbart vara avsedd för mina personliga projekt och idéer. Grafiska Sensationer tar sedan vid där lite mer seriöst och professionellt bemötande krävs. Läs mer om Grafiska Sensationer på www.gsens.se för mer information.

Tack för ditt besök och titta gärna in igen för att se vad jag sysslar med.

gurkoz
Jörgen Alexandersson

Powered by Loopia
Ses bäst i en stressfri miljö
FZ Crew
deviantART
ConceptART
flickr
Twitter
MySpace
Facebook
YouTube
Steam
Internet Explorer
Moderat - Nej Tack
Vägra Aftonbladet
Firefox
Flash
Valid XHTML 1.0 Transitional
My hope is that they will assist my own goals of making quartz part of any well-rounded cartier replica lover's collecting desires. My only question is, if that happens, how it will change breitling replica sale relationships with mechanical watches? Citizen simply doesnt want to make watches that its core customers would not be happy with, so they C like their longines replica sale colleagues C arent trying to beat anyone to the punch and, in my opinion, are heavily investing in R&D for next-generation technology while at the same rolex replica carefully monitoring consumer behavior. So yes, I think we will see tag heuer replica uk smartwatches in the future, but when it makes sense for them as well as their consumers.